50 броя предпазни екипи от най-висок клас за многократна употреба

...
 50 броя предпазни екипи от най-висок клас за многократна употреба
Коментари Харесай

Пеевски с дарение и за пловдивските болници

 

50 броя защитни екипи от най-голям клас за многократна приложимост бяха доставени на УМБАЛ „ Свети Георги “ и още 115 броя на Областния спешен щаб, който ще ги разпредели по останалите пловдивски лечебни заведения, които към този момент одобряват пациенти със подозрения за COVID-19.

Дарението е от компания на депутата Делян Пеевски, оповестиха изпълнителният шеф на университетската болница проф. Карен Джамбазов и регионалният шеф и ръководител на щаба Дани Каназирева.

Гащеризоните са водонепроницаеми, направени от cпeциaлнa PTFE мeмбрaнa, наподобяваща човешката кожа. Те са леки, не провокират алергични реакции, разрешават на кожата да диша и предотвратяват запарване.

„ За следващ път изричаме признателност на всички донори - компании и физически лица, които оказват помощ за това медиците на първа линия, директно ангажирани с лекуването и обслужването на пациенти с COVID-19, да бъдат обезпечени с нужните защитни средства. Областният спешен щаб разпределя всички дарения, които получава, съгласно потребностите на здравните заведения в Пловдив и региона “, обявиха проф. Джамбазов и регионалният шеф.

Делян Пеевски остава най-големият донор в националната акция за българското зравеопазване. Личната му поддръжка за над 25 лечебни заведения в страната и за медиците на първа линия в битката с ковид надвишава 4 милиона лв..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР